خبرهای روزانه بورس تهران

خبرهای روزانه بورس تهران

سایت خبری و آموزشی بورس
خبرهای روزانه بورس تهران

خبرهای روزانه بورس تهران

سایت خبری و آموزشی بورس

ورود بزرگترین هلدینگ دارویی خاورمیانه به بورس


 صنعت دارو از نظر سودآوری در میان صنایع مختلف در جهان، پس از ....
 

صنعت دارو از نظر سودآوری در میان صنایع مختلف در جهان، پس از نفت، گاز و پتروشیمی، دومین صنعت سودآور است، که این موضوع توجه تمامی سرمایه گذارانی را که در بازار سرمایه حضور دارند، به خود جلب کرده است.
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری دارویی تأمین گفت:این شرکت با تولید 900 قلم محصول دارویی در بخش های مختلف از پیشگامان صنعت دارو محسوب می شود و در سال 91، معادل 34.7 درصد تولید داروهای انسانی، 70 درصد سهم بازار تولید مواد اولیه، 33.3 درصد سهم بازار توزیع دارو، 24 درصد سهم تولید داروهای دامی و 40 درصد سهم صادرات دارو را به خود اختصاص داد.

بنابر گزارش بورس نیوز، مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری دارویی تأمین در آستانه برگزاری جلسه معارفه به منظور ورود به بورس در جمع خبرنگاران گفت: صنعت دارو از نظر سودآوری در میان صنایع مختلف در جهان، پس از نفت، گاز و پتروشیمی، دومین صنعت سودآور است، که این موضوع توجه تمامی سرمایه گذارانی را که در بازار سرمایه حضور دارند، به خود جلب کرده است.


فرهاد زرگری ادامه داد: جمع GDP کل کشورهای جهان در سال 2011، رقم 70 تریلیون دلار بود که حدود 13.1 درصد این رقم یعنی نزدیک به 9 تریلیون دلار در بخش سلامت هزینه شده است. حدود یک تریلیون دلار از این رقم نیز حجم بازار دارویی جهان بوده است. به نظر میآید در سال 2016 این یک تریلیون دلار به حدود یک تریلیون و 200 میلیارد دلار بالغ شود. این رشد یک سیگنال برای تمام کسانی است که میخواهند به بازار سرمایه ورود پیدا کنند.


مدیر عامل تیپیکو یادآور شد: ما اعتقاد داریم به علت سودآوری صنعت دارو، این صنعت میتواند در کشورمان جایگزین نفت، گاز و پتروشیمی شود. کشوری مانند سوئیس پایه راهبرد توسعه خود را بر دارو بنا کرده است یا در کشوری مانند ژاپن، خلق ارزش ملی ناشی از فروش دارو در آن به قدری بالاست که 10 درصد از کل GDP که در این کشور تولید میشود، از محل فروش دارو است. جالب آنکه این 10 درصد از کل GDP ایران بیشتر است. اگر ما هم به صنعت دارو بهعنوان یک صنعت راهبردی نگاه کنیم، میتواند آورده های مناسبی را برای اقتصاد ملی داشته باشد که جایگزین خام فروشی نفت و مواد نفت و گاز باشد و آینده کشور را از این نظر تأمین کند.


زرگری با بیان اینکه در این مجموعه که متعلق به شستا است، 33 شرکت مدیریت میشود گفت: این تعداد شرکت در یک زنجیره ارزش بزرگ دارو حضور دارند و تمامی بخش های این زنجیره را پوشش می دهند و در این میان یک شرکت در زیرمجموعه ما به طور تخصصی مأموریت دارد به تحقیق و توسعه دارویی بپردازد و از این نظر بزرگترین شرکت تحقیقاتی دارو و فرآورده های دارویی در کشور به حساب می آید که به صورت حرفه ای مشغول به کار است.


وی ادامه داد: 10 شرکت در تولید مواد اولیه دارویی و 11 شرکت در تولید فرآورده های نهایی دارویی فعال هستند؛ این در حالی است که چهار شرکت توزیعی داریم که به پخش دارو در تمام جغرافیای کشور مشغولند. سه شرکت در بخش بازرگانی و واردات دارو و مقداری در حوزه تجهیزات پزشکی در حال فعالیت هستند. یک شرکت در حوزه سرمایه گذاری در دارو فعالیت می کند و دو شرکت در خارج از کشور فعالیت دارند. یک شرکت دیگر نیز که به تازگی تأسیس شده و کوچک مقیاس بوده، در زمینه فرآورده های بیولوژیک در حال کار است.


زرگری افزود: در این مجموعه 33 شرکت است، نزدیک به هشت هزار نفر نیروی انسانی ارزشمند داریم که این مجموعه ها را بهصورت فعال اداره میکنند.


وی همچنین از به نتیجه رسیدن فاز نخست پروژه پپتید (داروهای پپتیدی) خبر داد و گفت: پروژه پپتید، یکی از پروژه های عمده ما است که مربوط به داروهای بیماری های خاص و سرطان است و می تواند از لحاظ مالی بسیار موثر باشد، است .


زرگری افزود: در حال حاضر فاز نخست این پروژه به نتیجه رسیده و داروهای ما نیز وارد بازار شده و عمده پروژه های ما بهطور حتم تا سال 93 بهطور کامل وارد فاز تولید می شود.


وی با اشاره به تولید 900 قلم محصول دارویی در مجموعه شرکت های شرکت سرمایه گذاری دارویی تامین گفت: در سال 91 به لحاظ سهم بازار در بخش های مختلف، 34.7 درصد تولید داروهای انسانی، 70 درصد سهم بازار تولید مواد اولیه، 33.3 درصد سهم بازار توزیع دارو، 24 درصد سهم تولید داروهای دامی و 40 درصد سهم صادرات دارو متعلق به گروه شرکت های سرمایه گذاری دارویی تامین است.


زرگری در ادامه جمع کل فروش این شرکت را در سال 90، دو هزار و 800 میلیارد تومان و سال 91، سه هزار و 200 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: برای سال جاری 42 درصد به این ارقام به جهت افزایش قیمت ها افزوده خواهد شد.


وی ادامه داد: سود خالص این گروه در سال 90، حدود 286 میلیارد تومان و در سال 91، حدود 386 میلیارد تومان بوده است. اگر بخواهیم به صورت تلفیقی بگوییم سود خالص شرکت در سال مالی منتهی به 91.3.31، حدود 217 میلیارد تومان بوده این در حالی است که در سال مالی منتهی به 92.2.31، سود خالص شرکت 275 میلیارد تومان بوده است. حال سود اصلی در 91.2.31، حدود 116 میلیارد و 700 میلیون تومان و در سال 92، حدود 150 میلیارد تومان بوده است.


وی در خصوص ورود این شرکت به بورس اینگونه توضیح داد: شرکت سرمایه گذاری دارویی تأمین با نماد تیپیکو (TPICO) با سرمایه 290 میلیارد تومانی، در مجموعه خود 11 شرکت پذیرفته شده در بورس دارد و شیرین دارو هم در بازار پایه فرابورس حضور دارد.


مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری دارویی تأمین ضمن دعوت از سرمایه گذاران و فعالان بازار سرمایه اعلام کرد: ما در این نشست گزارش مبسوطی از وضعیت این مجموعه ارایه خواهیم کرد و در عین حال پاسخگوی سوالات دوستان خواهیم بود.


لازم به یادآوری است جلسه معارفه این شرکت فردا یکشنبه، مورخ 22 دی ماه، ساعت 30: 14 در محل هتل هما واقع در میدان ونک، خیابان شهید خدامی، سالن مروارید برگزار می شود.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.